Open mix-dubbel toernooi Taflan

DTV Taflan organiseert op zondag 5 juni 2016 weer haar inmiddels traditionele mix-dubbel toernooi. Het wordt verspeeld in gemeenschapsaccommodatie De Wis, Dominicanenstraat 25, 5453 JN Langenboom. Aanmelding is mogelijk tot 21 mei a.s.

Het toernooi staat open voor iedereen. Ook niet bij de DTBN aangesloten spelers en mensen van buiten de landsgrenzen kunnen deelnemen. Opgave dient echter wel te gebeuren via een bij de DTBN aangesloten vereniging. Deze vereniging bepaalt voor die spelers de speelsterkte.
De organisatie bepaalt bij de indeling het aantal categorieën, afhankelijk van de sterkte van de opgegeven koppels, zodat iedereen zoveel mogelijk gelijkwaardige wedstrijden speelt. Elke combinatie van speelsterkte van de koppels is uiteraard mogelijk.
Het maximum aantal deelnemende koppels bedraagt 20. Inschrijving geschiedt op volgorde van binnenkomst. Uw inschrijving dient uiterlijk 21 mei 2016 binnen te zijn. Het inschrijfgeld bedraagt € 7,00 per persoon.
Het toernooi begint om 09.30 uur en zal duren tot ongeveer 16.30 uur, afhankelijk van het aantal opgaven. De zaal is open vanaf 09.00 uur.

Naar informatie van Riky Sommers, toernooicommissie

Dynamisch...

De rubriek Dynamisch staat open voor uw mening! Bijdragen zijn welkom bij de Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Sport voor elke leeftijd
Dynamictennis is een aantrekkelijke sport voor alle leeftijden:
• wie een beetje balgevoel heeft kan snel in het spel meekomen,
• door de lichte materialen zijn blessures een uitzondering,
• de sport is een uitdaging door de combinatie van techniek en tactiek die ze vraagt,
• dynamictennis is geen ‘powergame’: mannen en vrouwen kunnen er even sterk in zijn.
Wie eenmaal door dynamictennis wordt gegrepen, kan er jarenlang plezier aan beleven, ook op latere leeftijd!

Jeugd en jongeren
Op topniveau is dynamictennis inmiddels een pittige, aantrekkelijke sport met een breder wordende top. Ook leiden verschillende verenigingen jeugdige spelers op.

Dertigers en veertigers
Voor dertigers en veertigers is een partijtje dynamictennis ideaal om de dagelijkse stress even te vergeten, goed te slapen en zich fit te blijven voelen. Ook het wedstrijdelement spreekt ze aan - een element dat ontbreekt als je op een fitnessapparaat zit of aan het joggen bent.
Ouderen
Veel ouderen spelen ‘recreatief’ dynamictennis, maar nog steeds met een wedstrijdkarakter. Er bestaan zelfs regionale toernooien en competities voor ouderen. Zeventigers zijn op de ledenlijst van veel verenigingen geen uitzondering…
Bij veel verenigingen komen op het sociale koffierondje na afloop al gauw andere onderwerpen aan de orde dan in een kring van jongeren. Oudere dynamictennissers die het computertijdperk dachten te hebben gemist, vinden niet zelden in hun ochtend- of middag-‘kluppie’ mensen die hen wél dat tijdperk kunnen binnenloodsen. En op de moeilijker momenten die het leven vroeg of laat met zich meebrengt, kun je in zo’n groep rekenen op warme, gemeende belangstelling.

Hoe verder?
Elders op deze website staat een lijst van bij de Dynamictennisbond Nederland (DTBN) aangesloten verenigingen. Bij het bondssecretariaat zijn verder ook andere plaatsen bekend waar dynamictennis wordt gespeeld. En is er in uw omgeving geen club, dan kunt u misschien terecht bij een sportinstuif van uw gemeente, of uw gemeente kan u helpen aan een blok van anderhalf of twee uur in een sporthal. De DTBN (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.) helpt u waar mogelijk graag verder! 

Ed. Frank
 

 

 

   

Oktober 2017
M D W D V Z Z
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31

Bezoekers

Vandaag9
Deze week593
Alle dagen97773