24 juni 2017 1e keer het Open Veenendaals dynamictennis dubbelspel toernooi

 

Afgelopen zaterdag 24 juni 2017 vond voor de 1e keer het Open Veenendaals dynamictennis dubbelspel toernooi plaats.
Voor dit toernooi hadden zich 18 koppels opgegeven maar door een vervelende blessure moest helaas 1 koppel zich een dag voor het toernooi terugtrekken. We hopen dat ze volgend jaar wel van de partij zijn.

De ochtend begon met 1 poule van 5 en 3 poules van 4 koppels. 7 Koppels waarvan 1 of meerdere spelers in de A/B klasse uit kwamen werden verdeeld over de 4 poules en de rest van de poules werd aangevuld met de rest van het deelnemers veld. Ook in deze ochtend poule zagen we al erg leuke en spannende wedstrijden en kwamen er al verrassingen naar boven. Dat de verrassingen ook gelijk in de 1e editie al naar boven kwamen kon de organisatie alleen maar van dromen.

In de pauze, die we gezellig gezamenlijk hebben gehouden, kwam de uitbater van het sportcafé nog met een leuke verrassing. Hij heeft een zalm- en huzarensalade neergezet waarvan de spelers en toeschouwers heerlijk hebben gegeten. Fantastische actie eet- en sportcafé De Buurman!

Na de pauze werden de wedstrijden verder gespeeld met 2 poules in de A categorie, en 2 poules in de B categorie. Ook hier weer spannende en leuke wedstrijden wat resulteerde in de volgende finale wedstrijden:

  

Categorie A:
½ finale: Erik Wijngaards/Wilco van Hal (Appoldro) tegen Peter Beumer/Jasper van Geest ( WSV Dragonder-Noord). Deze werd met 21-17 gewonnen door de heren van Appoldro.
½ finale: Lindsey Selman/Gert Eeltink (SSS Irene) tegen Robin van Schuppen/Gert-Jan Enzlin (WSV Dragonder-Noord). Hier waren de mannen van WSV Dragonder-Noord met 21-16 de sterkste.
De finale werd in 2 sets met 23-21 en 21-10 gewonnen door Robin van Schuppen/Gert-Jan Enzlin van WSV Dragonder-Noord.

Categorie B:
½ finale: Mindert Hoogstraten/Hans Heins (WSV Apeldoorn) tegen Louis van Piekertz/Henk Brouwer (WSV Apeldoorn) Mindert en Hans wonnen deze wedstrijd met 21-14.
½ finale: Roland Halekor/Tatyos Azad (WSV Dragonder-Noord) tegen Gerda de Moor/Ben Damstra (DTTC Deventer). Roland en Tatyos wonnen deze wedstrijd ook met 21-14.
De finale in categorie B werd ook in 2 sets, 21-11 en 21-13, gewonnen door Mindert Hoogstraten en Hans Heins.

Gedurende de poulewedstrijden hebben we geëxperimenteerd door de wedstrijden zonder scheidsrechters te laten spelen. Aan het einde van de dag waren de spelers er unaniem over eens dat het toernooi veel relaxter verloopt als je naast je eigen wedstrijden niet ook nog eens moet haasten om bij andere wedstrijden te tellen. De sportiviteit was groot, bij een twijfel werd er een let gespeeld en voor de rest zijn er geen problemen met tellen geweest. De organisatie ziet dit experiment dan ook als geslaagd en een volgende keer zullen ze wederom de poulewedstrijden zonder scheidsrechters laten plaatsvinden.

Het toernooi stond ook open voor spelers die niet lid zijn van de DTBN. Het was erg leuk om te zien dat de thuisvereniging wsv Dragonder-Noord daar gebruik van heeft gemaakt en hierdoor Peter Beumer samen heeft gespeeld met Jasper van Geest, een badmintonspeler bij wsv Dragonder-Noord.

 

Dynamisch...

De rubriek Dynamisch staat open voor uw mening! Bijdragen zijn welkom bij de Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Sport voor elke leeftijd
Dynamictennis is een aantrekkelijke sport voor alle leeftijden:
• wie een beetje balgevoel heeft kan snel in het spel meekomen,
• door de lichte materialen zijn blessures een uitzondering,
• de sport is een uitdaging door de combinatie van techniek en tactiek die ze vraagt,
• dynamictennis is geen ‘powergame’: mannen en vrouwen kunnen er even sterk in zijn.
Wie eenmaal door dynamictennis wordt gegrepen, kan er jarenlang plezier aan beleven, ook op latere leeftijd!

Jeugd en jongeren
Op topniveau is dynamictennis inmiddels een pittige, aantrekkelijke sport met een breder wordende top. Ook leiden verschillende verenigingen jeugdige spelers op.

Dertigers en veertigers
Voor dertigers en veertigers is een partijtje dynamictennis ideaal om de dagelijkse stress even te vergeten, goed te slapen en zich fit te blijven voelen. Ook het wedstrijdelement spreekt ze aan - een element dat ontbreekt als je op een fitnessapparaat zit of aan het joggen bent.
Ouderen
Veel ouderen spelen ‘recreatief’ dynamictennis, maar nog steeds met een wedstrijdkarakter. Er bestaan zelfs regionale toernooien en competities voor ouderen. Zeventigers zijn op de ledenlijst van veel verenigingen geen uitzondering…
Bij veel verenigingen komen op het sociale koffierondje na afloop al gauw andere onderwerpen aan de orde dan in een kring van jongeren. Oudere dynamictennissers die het computertijdperk dachten te hebben gemist, vinden niet zelden in hun ochtend- of middag-‘kluppie’ mensen die hen wél dat tijdperk kunnen binnenloodsen. En op de moeilijker momenten die het leven vroeg of laat met zich meebrengt, kun je in zo’n groep rekenen op warme, gemeende belangstelling.

Hoe verder?
Elders op deze website staat een lijst van bij de Dynamictennisbond Nederland (DTBN) aangesloten verenigingen. Bij het bondssecretariaat zijn verder ook andere plaatsen bekend waar dynamictennis wordt gespeeld. En is er in uw omgeving geen club, dan kunt u misschien terecht bij een sportinstuif van uw gemeente, of uw gemeente kan u helpen aan een blok van anderhalf of twee uur in een sporthal. De DTBN (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.) helpt u waar mogelijk graag verder! 

Ed. Frank
 

 

 

   

Oktober 2017
M D W D V Z Z
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31

Bezoekers

Vandaag9
Deze week593
Alle dagen97773