DTV Eindhoven opgeheven; Nieuwjaarstoernooi gered

Oudste vereniging 
Jos den Hartog, voorzitter van DTV Eindhoven, bevestigde tijdens de Algemene Ledenvergadering (ALV) van de DTBN op 21 november in Nijmegen dat zijn vereniging er per 1 januari 2016 mee ophoudt. Het teruglopende ledental, de huurkosten van een relatief te grote sporthal en het ontbreken van alternatieven hebben tot dit besluit geleid. De oudste vereniging van Nederland stopt ermee. Medeleven alom, maar ook begrip, want de vereniging lijkt er alles aan te hebben gedaan om dit te voorkomen.

Nieuwjaarstoernooi gered   
DTV Eindhoven is in brede kring bekend en gewaardeerd om het Nieuwjaarstoernooi, voor zover bekend het enige toernooi in ons land waarbij spelers zowel voor het enkel- als het dubbelspel kunnen inschrijven. Al tijdens de ALV bleek dat niet iedereen genoegen neemt met het zomaar verdwijnen van dit toernooi. Inmiddels staat vast dat het toernooi is gered, met instemming en medewerking van DTV Eindhoven.  Door een actie van Bondsbestuur, Represta Dinxperlo, en S.S.S. Irene Lintelo, organiseren deze verenigingen samen het Nieuwjaarstoernooi 2016. Het vindt plaats  op zondag 17 januari in de Eurohal in Dinxperlo, waar eerder dit jaar het Nederlands kampioenschap enkelspel 2015 werd verspeeld. Inschrijven voor zowel enkel- als dubbelspel, in dezelfde speelklasse, blijft mogelijk. Inschrijven voor het toernooi is inmiddels mogelijk. De verenigingen beschikken daarvoor over alle informatie.

Geen concurrentie maar propaganda voor dynamictennis
Uw webredacteur merkt hierbij op dat dynamictennis in de regio Achterhoek buitengewoon populair is, getuige o.a. het bekende Kniepertjestoernooi, eveneens kort na Nieuwjaar. Dat is vooral een gezelligheidstoernooi voor recreatiespelers. Een toernooi voor de meer competitief ingestelde spelers, in dezelfde periode, betekent geen concurrentie maar kan door de deelname van topspelers alleen maar extra propaganda voor onze sport betekenen.
Laten we hopen dat het Nieuwjaarstoernooi  in Dinxperlo een succesvolle voortzetting van de traditie zal blijken.

Ed. Frank, naar informatie van Kevin Pluk en Gert Eeltink