DTC De Wissel eert oudste lid

Toon Hendriks is bij DTC De Wissel het vitale bewijs dat dynamictennis tot op hoge leeftijd kan worden gespeeld. Vrijdag 9 december werd hij 80 jaar en de zondag daarop werd hij bij zijn club tijdens een gezellig koffie-uurtje in het zonnetje gezet, in aanwezigheid van zijn vrouw, zoon en schoondochter.

Toon (op foto in het midden) is een fanatiek lid, altijd als een van de eersten aanwezig en voor de aanvangstijd al aan het spelen. Voor de regiocompetitie staat hij bovendien altijd klaar om in te vallen als iemand ziek of verhinderd is.

In een toespraak waar de humor van afspatte werd Toon door clubgenoot Bernard Robben geprezen om zijn humor, zijn wil om te winnen en het feit dat hij nog steeds met de besten meekan. Ook zijn soms harde opmerkingen aan het adres van zijn medespelers bleven daarbij niet onvermeld. Robben besloot met de overhandiging van een tweetal prenten die op Toon Hendriks betrekking hadden. De familie Hendriks kon hier een gevat commentaar op loslaten.

 

Rian Bedaf, DTC De Wissel, Goirle

 

 

 

Dynamisch...

De rubriek Dynamisch staat open voor uw mening! Bijdragen zijn welkom bij de Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Sport voor elke leeftijd
Dynamictennis is een aantrekkelijke sport voor alle leeftijden:
• wie een beetje balgevoel heeft kan snel in het spel meekomen,
• door de lichte materialen zijn blessures een uitzondering,
• de sport is een uitdaging door de combinatie van techniek en tactiek die ze vraagt,
• dynamictennis is geen ‘powergame’: mannen en vrouwen kunnen er even sterk in zijn.
Wie eenmaal door dynamictennis wordt gegrepen, kan er jarenlang plezier aan beleven, ook op latere leeftijd!

Jeugd en jongeren
Op topniveau is dynamictennis inmiddels een pittige, aantrekkelijke sport met een breder wordende top. Ook leiden verschillende verenigingen jeugdige spelers op.

Dertigers en veertigers
Voor dertigers en veertigers is een partijtje dynamictennis ideaal om de dagelijkse stress even te vergeten, goed te slapen en zich fit te blijven voelen. Ook het wedstrijdelement spreekt ze aan - een element dat ontbreekt als je op een fitnessapparaat zit of aan het joggen bent.
Ouderen
Veel ouderen spelen ‘recreatief’ dynamictennis, maar nog steeds met een wedstrijdkarakter. Er bestaan zelfs regionale toernooien en competities voor ouderen. Zeventigers zijn op de ledenlijst van veel verenigingen geen uitzondering…
Bij veel verenigingen komen op het sociale koffierondje na afloop al gauw andere onderwerpen aan de orde dan in een kring van jongeren. Oudere dynamictennissers die het computertijdperk dachten te hebben gemist, vinden niet zelden in hun ochtend- of middag-‘kluppie’ mensen die hen wél dat tijdperk kunnen binnenloodsen. En op de moeilijker momenten die het leven vroeg of laat met zich meebrengt, kun je in zo’n groep rekenen op warme, gemeende belangstelling.

Hoe verder?
Elders op deze website staat een lijst van bij de Dynamictennisbond Nederland (DTBN) aangesloten verenigingen. Bij het bondssecretariaat zijn verder ook andere plaatsen bekend waar dynamictennis wordt gespeeld. En is er in uw omgeving geen club, dan kunt u misschien terecht bij een sportinstuif van uw gemeente, of uw gemeente kan u helpen aan een blok van anderhalf of twee uur in een sporthal. De DTBN (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.) helpt u waar mogelijk graag verder! 

Ed. Frank
 

 

 

   

September 2017
M D W D V Z Z
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30

Bezoekers

Vandaag79
Deze week79
Alle dagen93565