Dynamictennis, Grenzeloos leuk!

Geplaatst:

Dynamictennis, Grenzeloos leuk!

Speler van-het-eerste-uur Robert Roos raakt er eigenlijk niet over uitgepraat: “Dynamictennis is een zó ontzettend fijne bezigheid. Het is explosief maar toch met minimale risico op blessure. Het is wat mij betreft de allerbeste sport om te doen na een intensief sportief leven. Maar ook mensen die juist op oudere leeftijd willen beginnen met sporten kunnen aansluiten. Je kunt het heel fanatiek spelen, maar door de aanpassingen die gemaakt zijn in de spelregels en materialen, kun je tot op heel hoge leeftijd lekker meedoen. Ik heb 30 jaar getennist, maar nu ik in Frankrijk woon, mis ik dynamictennis eigenlijk nog het allermeest.”

Anderhalf jaar geleden emigreerde pensionado Robert Roos samen met zijn vrouw naar Loubès-Bernac in Frankrijk. “Het is er heerlijk. De rust, de ruimte en de manier van leven maakt dat we niet meer terug willen naar Nederland. Er is alleen één ding dat ik dus erg mis, en dat is het plezier dat ik beleefde aan Dynamic Tennis. Ik volgde de wekelijkse partijtjes die Sportief Capelle faciliteerde in Sporthal Oostgaarde met heel veel plezier.”

Robert Roos doelt op een groep 50 tot 80-jarigen die elke donderdag samenkomt om sportief en gezellig bezig te zijn. “De meeste mensen daar hebben een achtergrond van tafeltennis, badminton of tennis. De spelregels van dynamic tennis lijken op die van tafeltennis. Het wordt gespeeld op een badmintonveld met rackets die vergelijkbaar zijn met tennisrackets. Dus het is echt een mooie samensmelting van de drie sporten. Alleen zowel de rackets als de ballen zijn veel lichter dan bij tennis waardoor de kans op blessures veel kleiner is. Het leuke is ook dat je altijd samen in het veld staat en je om de beurt moet slaan. Dus ook als je bijvoorbeeld wat slechter ter been bent, is het goed te behappen omdat je je kunt richten op je partner.”

Eenmaal gesetteld in Frankrijk bedenkt dhr. Roos dat wat in Nederland kan, ook mogelijk moet zijn in zijn nieuwe woonomgeving. “Mijn vrouw en ik zijn al aan het tennissen geslagen, maar heel toevallig raakten we in gesprek met een Nederlandse vrouw die al dertig jaar in Frankrijk woont en met een groep Fransen, Italianen en Engelsen badmintont. De belangstelling daarvoor loopt iets terug en ik vertelde natuurlijk enthousiast over mijn geliefde spelletje. Dat leek ze wel wat om te proberen!”

En plannen gaan binnenkort omgezet worden in daden. “Ik heb contact gezocht met de Dynamic Tennisbond en met Sportief Capelle. Door beide ben ik geweldig geholpen. Van de bond krijg ik promotiemateriaal en van Sportief Capelle kan ik vier rackets en een aantal ballen overnemen. Ik verblijf deze week in Nederland en ben hier nu uiteraard om mijn oude sportmaatjes te bezoeken en de rackets in ontvangst te nemen. Ik kan niet wachten om het ook in mijn huidige land te gaan promoten en mensen te laten kennismaken met deze geweldige sport. Wie weet kan het daar net zo’n succes worden als hier.”

​_Zoveel enthousiasme en liefde voor het spelletje. Dat moet gaan slagen! Sportief Capelle is er trots op dat wat met een kleine pilot in Sporthal Oostgaarde begon, nu zelfs over de grenzen van het land doorgezet gaat worden.