Krasse Knarren 2018 in Dinxperlo

Geplaatst:

Krasse Knarren 2018 in Dinxperlo

Zaterdag 24 maart is het Krasse Knarren Toernooi Dynamictennis gehouden in de Eurohal te Dinxperlo. 26 teams, bestaande uit twee 60+ spelers, hadden zich ingeschreven voor deze dag welke georganiseerd werd door Represta Dinxperlo en S.S.S Irene Lintelo. Door ziekte en blessures moesten helaas 2 teams afzeggen.

Deelnemers werden om 09:30 uur in het sportcafé verwelkomt met koffie en taart. Sommige deelnemers waren al drie kwartier hiervoor aanwezig en hielpen hier en daar de organisatie met het inrichten van de sportzaal. Om 10:00 uur werd begonnen met een gezamenlijke warming up. Deze werd verzorgd door Truuske Kort, leidster Sport Fit bij S.S.S. Irene Lintelo. Het zorgde er mede voor dat alle deelnemers blessurevrij de dag zijn doorgekomen.

Hierna startten de wedstrijden in 5 ochtendpoules. Elk team speelde in de poule 1 game tegen elkaar. Na een gezamenlijke pauze van ongeveer een uur, waarin elke deelnemer een kop soep kreeg aangeboden, werden de teams ‘s middags opnieuw ingedeeld in 5 poules en nu op sterkte. Om 16:00 uur werden de laatste wedstrijden gespeeld en konden alle deelnemers naar het sportcafé voor de prijsuitreiking. Voor elke middagpoulewinnaar was een prijs beschikbaar in de vorm van een streekproduktenpakket. Voor alle deelnemers was er tot slot nog een klein presentje. Een notitieblokje met 2 pennen met opschrift. Organisatie kijkt terug op een zeer geslaagde dag. De volgende editie Krasse Knarren vindt wellicht in Deventer plaats.

 

Leen Serano en Ben Damstra (DTTC Deventer) winnen Krasse Knarren 2018

Uiteindelijk gingen 24 teams met elkaar strijden om de kampioensbeker Krasse Knarren. Titelverdediger Tiemen van Westerveld (WSV Apeldoorn) kwam met nieuwe partner Henk Brouwer in het strijdperk. Na een gemakkelijke kwalificatie voor de A-klasse bleek al gauw dat het kampioenschap er deze keer niet in zat. In de middag werd de tweede wedstrijd verloren van streekrivalen Leen Serano en Ben Damstra van DTTC Deventer. Al vrij snel bleek dat Leen en Ben samen met Ashot Mkhitarjan en Ben Lemmers van Asterix Venlo gingen uitmaken wie zich kampioenen mochten noemen. Leen en Ben presteerden in het onderlinge duel het ‘onmogelijke’ door na een 20-15 achterstand toch nog de wedstrijd met 24-22 te winnen. Leen en Ben werden hierdoor eerste in de A en kampioen Krasse Knarren 2018.

 

In de B-klasse was de strijd iets minder spannend. Marianne Hendricksen en Francis Heuveling van Relax Didam waren in de ochtendpoule op gamesaldo uit de A-klasse gehouden. In de B-klasse wonnen zij al hun wedstrijden en werden hierdoor eerste in B.

 

De C-klasse was de spannendste poule van allemaal. Met de laatste twee wedstrijden nog te gaan konden alle 4 teams nog kampioen worden. Tony Vernooij en Erik Korunka van RSVV Arnhem moesten van Tonnie Hartman en Theo Tankink van Litac Lichtenvoorde winnen en hopen op een misstap van Jan Gussinklo en Wim Lubbers van S.S.S. Irene Lintelo in de andere wedstrijd. Het eerste gebeurde; Tony en Erik wonnen met 21-18. Het tweede echter niet. Jan en Wim hieldeKrasse Knarren 2018 in Dinxperlon het hoofd koel en zegevierden in een zeer duidelijke 21-11. Hiermee werden Jan en Wim eerste in C.

 

In de D-klasse gingen twee teams gelijk op. Wilma van der Schaaf en Marijke Wessels van Yapton Eibergen en Frits Dijkgraaf en Wim Nijhof van DTVW Winterswijk wonnen al hun wedstrijden. De laatste onderlinge wedstrijd, een echte finale dus, ging bepalen wie de prijzen mee naar huis mocht nemen. In een gelijkopgaande wedstrijd waren het uiteindelijk de dames die wonnen met 21-16. Wilma en Marijke dus eerste in D.

 

De E-klasse was een prooi voor de dames Lidy Wallerbos en Agnes Marneth van Litac Lichtenvoorde. In de ochtend nog stroef gestart, wonnen zij ‘s middags al hun wedstrijden en werden zo terecht eerste in E.

 

Doortje, Hans ter Beek en Gert Eeltink.