Spannende finales op Masters 2017

Geplaatst:

25 van de beste DynamicTennis spelers van Nederland kwamen op zaterdag 12 november naar sporthal De Schutskamp in ‘s-Hertogenbosch om te strijden om de landelijke master-titels 2017.

Veel strijd, weinig blessures, opvallend goed presterende jeugdspelers.

In de ochtend een eerste ronde waarbij alle niveaus op een hoop zijn geveegd om zo te komen tot plaatsingspoules. Gevolgd door een tweede ronde waarbij de spelers op basis van hun prestatie in de ochtend verdeeld werden over een A-, B- en C-klasse.

Na de tweede ronde werden in alle klassen kwartfinales, halve finales en finales gespeeld.

In de A-klasse was de weg naar de finale weinig verrassend. Zoals steeds in de afgelopen jaren werd de finale gespeeld tussen Tom Maasen van Personal Tennis en Paul Sommers van Taflan. Zij maakte er dit keer een bijzonder mooie wedstrijd van. De eerste game was een prooi voor Tom (21-11). Maar daarna kreeg Paul steeds meer vat op het spel van de Limburger. De tweede game werd een overwinning voor Paul (11-21). Dit goede spel wist hij door te zetten. En zo op matchpoint te komen met een 14-20 voorsprong. Maar op dat moment vond Tom de energie en drive om nog een keer op te staan. En uiteindelijk de Masterstitel naar zich toe te trekken met 22-20. Een ongelofelijke partij die door het aanwezige publiek zeer werd gewaardeerd. Roland Halekor (WSV Dragonder Noord) won het brons door een overwinning op Danny Willems (Rapid Rosmalen).

In de B-klasse was de finale wel verrassend en een herhaling van de Junior Masters van 2 weken geleden. Jeugdleden Jeroen Pennings en Daan van den Heuvel (beide Rapid Rosmalen) wisten alle ervaren spelers achter zich te laten. En waar de finale van de Junior Masters een prooi was voor Daan (na 22-20 in de beslissende 5e game) ging het goud in de B-klasse naar Jeroen (23-21, 21-11). Het brons in deze klasse ging naar Ashot Mkhitarjan (DT Asterix) na winst op Marcel Pennings (Rapid Rosmalen) in een lange slopende match (21-13, 22-24, 21-16).

De C-klasse had in Wilco van Hal van Appoldro Apeldoorn de winnaar. Hij versloeg in de finale Jeroen Sanders van DT Asterix in 2 games (21-8, 21-15). De derde plaats was weggelegd voor Linsey Selman van SSS Irene na winst op Niels Baars van WSV Dragonder Noord (21-15, 22-20). Ze was hiermee net niet de beste dame van het toernooi. Deze eer was weggelegd voor Esther Voets (Rapid Rosmalen) met een 9e plaats in de A-klasse.

Nadat alle uitslagen binnen waren mocht Rapid Rosmalen de verenigingsprijs in de wacht te slepen.

Rapid Rosmalen dankt nogmaals alle deelnemers voor een prachtig toernooi. Meteen doen wij hierbij een oproep om in grote getalen in te schrijven voor het NK Enkel 2017 op 31 maart 2018 dat ook door deze vereniging wordt georganiseerd.