Succesvolle eerste editie avondcompetitie dynamictennis

Geplaatst:

Succesvolle eerste editie avondcompetitie dynamictennis

Op vrijdagavond 1 juni zijn Erick Wijngaards en Wilco van Hal (Appoldro 1) kampioen geworden in de A-klasse van de eerste editie van de ’Avondcompetitie Litac Appoldro’. Zij wisten in alle speelrondes hun wedstrijden te winnen. De wedstrijden werden gespeeld bij Litac in Lichtenvoorde.

De heren van Appoldro 1 hebben mooie partijen gespeeld en hebben er zeker hun best voor moeten doen om ongeslagen kampioen te worden, want er zaten een aantal partijen bij waarbij ze flink aan de bak moesten. Gelukkig voor hen werd dit altijd beloond met de winst. Wat uiteindelijk resulteerde in een verre voorsprong op de andere teams.

Tot voorheen bestonden er in deze sport nog geen specifieke avondcompetities. Omdat er onder de jongere leden bij Appoldro veel vraag naar was en bleek dat Litac uit Lichtenvoorde, de wens voor een avondcompetitie ook zag zitten, is er een nieuwe samenwerking opgestart tussen beide
verenigingen. In dit eerste seizoen deden beide verenigingen mee met vijf teams. Twee avonden
waarop voorcompetitie gespeeld werd, gevolgd door twee avonden waarin de teams verspreid over een A-klasse en een B-klasse konden strijden om de titels. In totaal vier volle speelavonden dus, verspreid over vier maanden. In beide klassen was er een prijs voor de eerste en tweede plek. Het was ook mooi om te zien dat de deelnemende teams van beide verenigingen, over het algemeen niet voor elkaar onder deden en er dus veel wedstrijden waren waar het alle kanten op kon.

Appoldro 2 (Christelle Zola en Marcel van Dulmen) en Litac 3 (Lynn Bongers en Gerda Ebbers) hebben zeer goed gestreden om de tweede prijs in de A-klasse. Appoldro 2 eindigde met zeven gewonnen games, Litac 3 met negen. Laatstgenoemde pakte uiteindelijk terecht de tweede prijs. De laatste speelronde werd Marcel van Dulmen nog vervangen door Gert Eeltink van SSS-Irene uit Lintelo, een zeer waardige vervanger. Litac 1 (Harry Breuker en Mariëlle Sticker) werd vierde en Litac 2 (Bennie Huiskamp en Janine Harbers) werd vijfde.
De overige drie teams van Appoldro en twee teams van Litac kwamen uit in de B-klasse. Door
blessures speelden alle teams van Appoldro en één team van Litac, in deze klasse met één
reservespeler per team. Appoldro 3 (Joelle van de Ketterij en Iris Berends) stond bij aanvang van de laatste finaleronde tweede en kon zelfs nog eerste worden. Hierbij was Joelle vervangen door Jan Schonewille. Al snel bleek een eerste plek niet haalbaar, evenals een tweede plek. Litac 5 haalde hen namelijk in. De eerste en tweede plek werden behaald door Litac 4 (Ronnie Eekelder en Agnes Marneth) en Litac 5 (Danielle Roeling en Ineke Krom). Appoldro 3 moest het doen met een derde plek. Uiteindelijk ook hier een terechte einduitslag. Ook Ineke werd vervangen op de laatste speeldag wegens een blessure, door Hans Eijsink. Appoldro 4 (Bert Brummel en Diederik Mali, met invaller Eef van Schie) werd vierde en Appoldro 5 (Lisanne Brummel en Corry Wijngaards) werd vijfde.

 

Onze dank gaat uit naar Litac voor het beschikbaar stellen van hun mooie accommodatie. Er was
gelukkig veel sportiviteit en gezelligheid en er werd vaak nog even leuk na geborreld. Uit goede wil
hebben wij als Appoldro de bekers verzorgd. Hierop zijn de logos van Litac en Appoldro afgebeeld.
We willen graag de heren Bennie Huiskamp en Wilco van Hal bedanken voor het initiatief en de
organisatie, alsook Janine Harbers voor de perfecte wedstrijdschema’s! Daarnaast ook dank richting de deelnemers voor de inzet en sportiviteit!

 

Nu deze pilot achter de rug is, zal er een evaluatie plaatsvinden over de toekomst van de
avondcompetitie. Veel mensen waren er erg enthousiast over, dus we zijn zeker voornemens om het een vervolg te geven. Dit zal wel lastig plannen worden aangezien de competities en toernooien vanaf september weer gaan zorgen voor een overvolle agenda! Ook het idee om deze competitie open te stellen voor meerdere verenigingen zal besproken worden. Heeft u als speler of als vereniging interesse om deel te nemen? We kunnen eventuele belangstelling altijd vast meenemen in de inventarisatie: [email protected].

 

Tekst: PR DT Appoldro (Wilco van Hal)