Verslag 20e nieuwjaarstoernooi Dinxperlo

Geplaatst:

Verslag 20e nieuwjaarstoernooi Dinxperlo

Voor dit toernooi hadden zich totaal 72 deelnemers opgegeven voor het enkelspel, dubbelspel of voor beiden. Een paar dagen voor het toernooi is het altijd weer spannend of er zich op het laatste moment nog spelers afmelden, dit omdat er ook een griepepidemie heerste. Gelukkig viel het mee en kon het allemaal goed opgelost worden. Dit toernooi kan alleen maar goed draaien met medewerking van alle deelnemers en gelukkig hadden wij die medewerking ook. Hierdoor kunnen wij als organisatie terugkijken op een goed geslaagd toernooi, waarvoor nog onze dank.

In de A-klasse begonnen de enkelspelen met 2 poules van 4 spelers en 1 poule van 3 spelers. In de poule van 3 spelers werd er 2 keer tegen elkaar gespeeld. Van de 2 poules van 4 spelers zijn de nr. 1, 2 en 3 doorgegaan naar de ¼ finale en van de poule met 3 spelers de nr. 1 en 2.

In de B-klasse begonnen ook met hun enkelspelen, hier waren 2 poules met elk 4 spelers, met daaropvolgend een ¼ finale. Hierna bleven er 4 spelers over voor de halve finale.

In het dubbelspel werden de A-klasse en B-klasse eerst samengevoegd in een poule van 4 teams en een poule van 5 teams. De nrs 1 en 2 van elk poule gingen door naar de ½ finale A klasse. De andere teams naar de ½ finale B-klasse. Hiervoor moest er voor de laatste plek een play-off wedstrijd gespeeld worden.

De C-klasse begon met het dubbelspel en wel een poule van 5 en een poule van 4. Voor de ¼ finale is het team dat bij de poule van 5 laatste geworden is afgevallen, de rest ging door. Bij het enkelspel werd er met 3 poules van 4 teams gespeeld, hiervan gingen de nrs 1 en 2 en de beste nr. 3 door naar de ¼ finale.

De andere 2 nrs 3 moesten nog een play-off wedstrijd spelen voor de laatste plaats in de ¼ finale.

De D-klasse begon ook met het enkelspel. Ook hier werd er met 3 poules van 4 teams gespeeld zoals bij de C-klasse spelers. Bij het dubbelspel waren 2 poules van 5 teams en 1 poule van 4 teams. Van de 2 poules van 5 gingen de eerste 3 door naar de ¼ finale, bij de poule van 4 de eerste 2 teams.

Om precies om 9:30 uur zijn de eerste wedstrijden gestart en de laatste finales enkel vonden om 17:00 uur plaats. Nadat de deelnemers zich gedoucht hadden was er om 18:00 uur de prijsuitreiking in het sportcafé.