Verslag DTBN Masters 2019

Geplaatst:

Zoals gebruikelijk op de Masters (voor de 15e keer alweer) spelen alle niveaus in de eerste ronde door elkaar. In negen poules van 4 worden 54 wedstrijden gespeeld. Dit leidt tot de volgende A-, B- en C-klasse verdeling en verloop.

A-klasse:

In deze 2e ronde zien we geen verrassingen. Hoewel in Poule L Wilco laat zien elk toernooi nog sterker te worden, waar misschien eerder Gert op de 2e plek werd verwacht. Doordat Gert en Brian de beste nummers 3 werden, mochten ook zij naar de kwartfinale. Ook in deze kwartfinales verbaasd Wilco door Niek Vos uit te schakelen met 21-19. In de halve finale moet hij echter toch toezien dat favoriet Tom Maassen veel te sterk is met 21-7. De tegenstander van Tom voor de finale komt uit het duel tussen Paul Sommers en Eric Knipscheer. Ook in deze halve finale was het verschil groot (21-4), waardoor zoals zo vaak de kemphanen Tom en Paul weer tegenover elkaar stonden in de finale.

Eerst weet Eric de 3e prijs binnen te slepen door Wilco te verslaan (21-10, 21-19).
De finale laat daarna het gewenste hoge spelniveau zien. Paul wist eerder het Nederlands Kampioenschap te winnen van Tom, dus de messen waren geslepen. Als het de Masters betreft, was 2015 de laatste overwinning van Paul, en waren daarna steeds een prooi voor Tom.
Tom wint de eerste game met 25-23, maar moest hier erg diep voor gaan. Dit leek hij in de 2e game te moeten bekopen. Hij kwam snel op achterstand en verloor de game uiteindelijk met 3-21. Sterk staaltje van Paul. Dus was er een beslissende 3e game nodig. Hierin hervond Tom de vorm van de eerste game. Hij kwam snel op voorsprong en wist deze gedurende de partij langzaam uit te bouwen tot uiteindelijk 21-10. Voor Tom is dit de 4e keer dat hij de Masters wint (2016 t/m 2019).

Winnaar A Tom Maassen

B-klasse:

In deze 2e ronde valt Gerard Simon op in Poule N. De enige A-speler die niet de A-klasse wist te bereiken, overleeft de poule op doelsaldo en behaald daarmee de kwartfinale. In poule O wordt nieuwkomer Jordy de Joode de nummer 1. Knap resultaat voor iemand die pas 1 keer eerder een soft balletje heeft geslagen, maar eigenlijk een tennisser is. In poule P worden de eerste 3 plaatsen verdeeld op doelsaldo, wat aangeeft hoe spannend deze poule was.

In de kwartfinales wist Jeroen Pennings de enige A-speler Gerard Simon te verslaan met 21-16. Ali Alwan had zijn handen vol aan Daan van den Heuvel (23-21), Maks Gabdullin verslaat de tweehandige Ashot Mkhitarjan met 21-10, en nieuwkomer Jordy weet door te stoten tot de halve finale door winst op Jeroen Sanders (21-10).

Ondanks de zware kwartfinale weet Ali van Maks te winnen met 21-11. In de andere halve finale stoomt Jordy door, door Jeroen Pennings te verslaan (21-17). Deze Jeroen weet uiteindelijk wel de 3e prijs binnen te slepen door winst op Maks (21-19, 21-17). In de finale wordt Jordy uiteindelijk gestopt door B-kampioen Ali (21-15, 21-14).

Winnaar B Ali Alwan

C-klasse:

Meest opvallende van deze 2e ronde was het aantal Rapid Rosmalen spelers. Poule S bestond in zijn geheel uit spelers van de organiserende vereniging. De kwartfinales brachten weinig verrassingen.

Thimo verslaat clubgenoot Daniëlle met 21-7. Marcel Pennings verliest van Christelle met 15-21. Niels verslaat Suzanne met 21-9. En Wouter verslaat Mathijs met 21-10. Wel wil ik Mathijs graag nog bedanken voor  vullen van de plek van afmelder Anice van Rhee (beterschap).

In de halve finales weet Christelle te winnen van Thimo na een uitputtende strijd (23-21). Niels had wat minder moeite met Wouter (21-11). Deze Wouter nam het vervolgens op tegen Thimo voor de 3e plaats. Deze strijd wist hij lang vol te houden, maar uiteindelijk was de beker voor Thimo (21-15, 17-21, 21-11). De finale was een minder lange strijd. Niels wist uiteindelijk met de eer en de beker voor de 1e plaats er vandoor te gaan, door winst op Christelle (21-15, 21-18).

Winnaar C Niels Baars

Na 7,5 uur, 156 wedstrijden, 16 ballen was het toernooi gespeeld en kon de eindstand opgemaakt worden.

Vervolgens bestaat tijdens de Masters ook nog de traditie van de verenigingsprijs. Door het hoge aantal deelnemers hadden we dit jaar maar liefst 6 verenigingen die met 3 of meer spelers aantraden, en dus mee speelden voor deze prijs. In dit klassement wordt per verening een klassement opgemaakt van de beste 3 presterende spelers. Een spannende strijd die leidde tot een gelijke stand. Zowel Personal Tennis, Appoldro als Rapid Rosmalen eindigden op 23 punten. Maar omdat Personal Tennis als enige een winnaar van de 1e prijs daarbij hadden, zijn zij uiteindelijk uitgeroepen als winnaar.

Terugkijkend hebben we een zeer sportief, goed verlopen (zonder blessures) toernooi gezien. Met mooie wedstrijden en mooie prijswinnaars. De A-finale was weer een wedstrijd die onze sport verdiend. Alle medewerkers, deelnemers en supporters bedankt. Het was mooi. Volgend jaar weer?