Achterhoek

Informatie

In de Achterhoek wordt, verdeeld over 8 zondagen in de maanden september tot april, een competitie gespeeld waaraan dit jaar 24 teams deelnemen. Dit jaar is opzet van de competitie zo dat er 3 voorrondes worden gespeeld. Er wordt gestart met 8 poules van 3 teams en waar na elke ronde de balans wordt opgemaakt. De winnaar van de poule promoveert naar een hogere klasse en de nummer laatst in de poule degradeert naar een klasse lager. Na drie voorrondes wordt de balans opgemaakt en de beste 6 teams spelen in de kampioenspoule A, de volgende zes teams en de kampioenspoule B, de volgende zes in de kampioenspoule C en de laatste zes in de kampioenspoule D. In 5 rondes die volgen worden zo de kampioenen bepaalt in de diverse klasses. 

Uitslagen

Uitslagen 2e speelronde

Zondag 17 november was een belangrijke en spannende speelronde in de Achterhoek competitie. Na afloop van deze ronde werd de balans opgemaakt welke ploegen uitkomen in de kampioen klasse A, B, C en D. Er stond dan ook veel op het spel, voor bijna alle teams stond er nog promotie of degradatie op het spel. Na vele spannende wedstrijden is de balans opgemaakt en gaan we de komende 5 speelrondes verder om aan in april de kampioenen in de verschillende klasses te krijgen.

Uitslagen 3e speelronde

Programma 1e ronde kampioen poules

De eerste ronde van de verschillende kampioen poules is gepland op 15 december in de Hamalandhal in Lichtenvoorde. Elke poule bestaat uit 6 teams en elk team speelt 1 keer 2 games tegen elkaar. Het wordt dus 5 zware rondes waar aan het eind de besten in elke klasse naar voren komen.

Programma 1e finale ronde