Tom Maassen wint Masters 2023

Geplaatst:

Op zaterdag 28 oktober j.l. is voor de 18e keer het DTBN Masters toernooi gehouden georganiseerd door DTV RAPID. Zoals de afgelopen jaren gebruikelijk was ook dit keer in Sporthal De Schutskamp te ’s-Hertogenbosch. Helaas hebben we dit jaar maar 19 deelnemers mogen verwelkomen.

Deze 19 deelnemers zijn op zaterdagochtend om kwart over tien begonnen aan een mooie dag dynamictennis. In de eerste ronde speelden alle niveaus door elkaar in poules die dit jaar voor de tweede keer door loting tot stand waren gekomen. Drie poules van 5 tennissers en een poule van vier. De hoogst geplaatsten in deze poules hebben alle op 1 na ook de poule gewonnen. En werden daardoor geplaatst voor de A-klasse van de 2e ronde, samen met de nummers 2 van de poule.

In onderstaande afbeelding staan de poule standen van de eerste ronde vermeld. En ook de poule indeling die daaruit voortvloeit voor de tweede ronde.

A-klasse

In de tweede ronde wist in poule E regerend Masterskampioen Tom Maassen vrij eenvoudig zijn wedstrijden te winnen. En het beslissende duel voor het bereiken van de halve finale, was in deze poule de strijd tussen Eric Knipscheer en Wilco van Hal. Eric wist deze met 21-18 in zijn voordeel te beslechten. In poule F had Brian Willems een gelijkwaardig pad als Tom in poule E. Alle wedstrijden werden vrij eenvoudig gewonnen. De andere 3 spelers waren zeer aan elkaar gewaagd, getuigen de uitslagen 21-18, 21-19 en 23-21. Uiteindelijk kwam Gert Eeltink hier boven drijven om de laatste halve finale plek in te nemen.

De nummers 4 uit de poules speelden nog om de 7e plaats. Hier won Bart Vennekens van Danny Willems met 21-15. De nummers 3 vochten om plaats 5. Hier won Koen Kerren van Wilco van Hal met 21-17.

De halve finales in deze A-klasse hadden een heel verschillend karakter. Waar Tom Maasen met speel gemak won van Gert Eeltink (21-8), was de strijd tussen Brian Willems en Eric Knipscheer er een op het scherpst van de snede. Uiteindelijk wist Brian aan het langste eind te trekken met 21-19.

Eric Knipscheer  heeft hiervoor diep moeten gaan, wat hem opbrak in de strijd om de 3e plaats tegen Gert Eeltink. Gert wint deze strijd met 21-14 en 21-7. En helaas bracht, net als vorig jaar, de finale niet helemaal de spanning die gehoopt hadden te zien. Tom Maassen bleek toch veel te sterk voor Brian Willems (21-9 en 21-8, hoewel er menig mooie rally te zien was waarin Brian wel degelijk goed tegenstand bood. Tom presteerde het zo om voor de 7e keer op rij de kampioen te worden van de DTBN Masters.

B-klasse

In deze klasse werd in de tweede ronde gestreden in 2 poules van 3 spelers. In poule G was er sprake van een gelijk opgaande strijd. Zowel Jos Heusschen als Christophe Clement en Henry van den Berg wisten 1 wedstrijd te winnen, waardoor de poule op doelsaldo werd beslist. Henry werd zo eerste. En Jos werd nummer 2 met een gelijk doelsaldo aan dat van Christophe, maar hij scoorde 1 puntje meer (36 tegen 35). In poule H wist René Peters beide wedstrijden te winnen en ging Ben Lemmers als tweede mee naar de halve finale door Ashot Mkhitarjan te verslaan.

Christophe mocht vervolgens met Ashot de ring in om daar als winnaar uit te komen en zo de 5e plaats op te eisen (21-8).

In de halve finales won Henry van den Berg van Ben Lemmers met 21-14. In de andere halve finale kwam René Peters als winnaar uit de strijd nadat Jos Heusschen zich terugtrok bij een 11-17 stand. Door deze terugtrekking was Ben Lemmers automatisch de nummer 3 in deze klasse.

De finale werd (voor het 2e jaar op rij) werd een overwinning voor René Peters. Hij versloeg na een spannende finale Henry van den Berg met 21-19 en 21-17.

C-klasse

In de C-klasse werd de eindstand bepaald in een poule van 5 deelnemers. Winnaar in deze klasse werd Davy v.d. Vorst 1e door al zijn 4 wedstrijden te winnen. Met 3 overwinningen werd Lieke Puijn tweede, en Mariëlle van Verseveld ging er vandoor met de bronzen trofee na 2 gewonnen wedstrijden. En zo eindigden alle vrouwelijke deelnemers (helaas maar 2 dit jaar) in de prijzen.