Tom Maassen wint Nieuwjaarstoernooi 2024

Geplaatst:

Zondag 14 januari is het Nieuwjaarstoernooi weer gespeeld in de Eurohal te Dinxperlo. Voor de 25 keer is dit toernooi gehouden, de 8e keer in de Dinxperlo. Hiervoor vond het plaats in Eindhoven en werd georganiseerd door Dynamictennis Vereniging Eindhoven. Grondleggers van dit toernooi waren Martien Boxelaar en Jos den Hartog. Martien Boxelaar is enkele jaren geleden al overleden en nu hebben wij het bericht gekregen dat Jos de Hartog op Oudejaarsdag is overleden. Door een moment van stilte werd hij herdacht.

Daarna werd er 9:30 uur gestart met het toernooi, hiervoor hadden zich 26 deelnemers  voor het enkelspel opgegeven en voor het dubbelspel waren er 19 teams. Er werd begonnen met de poulewedstrijden enkel met daarop volgend de poulewedstrijden voor de dubbel beiden onderverdeeld in 3 klassen, de A, B en C/D klasse. Het was de bedoeling dat vanaf de halve finales om 2 gewonnen sets gespeeld werd maar door het slechte weer dat er aan zat te komen, dit vooral in het zuiden van het land, werd er pas in de finales om 2 gewonnen sets gespeeld. De halve finales die al bezig waren, werden wel om 2 gewonnen set gespeeld.

Klasse A enkel:

Hier werd gespeeld in 3 poules 2 x4 en 1x3 deelnemers. De winnaars van de poule van 4 gingen meteen door naar halve finale de rest speelden een ¼ finale. Uiteindelijk waren de 1/2 finales als volgt:

Tom Maassen  -  Brian Willems      21-15
Gert Jan Enzlin  - Eric Knipscheer   14-21

Aan het eind van de dag werd er een spannende A-enkel finale gespeeld en een verrassende uitslag hing even in de lucht. Eric Knipscheer gaf prima partij, verloor de 1e set en won de 2e set, in een spannende 3e set wist Tom Maassen uiteindelijk toch te winnen.

Tom Maassen  - Eric Knipscheer 21-16 , 19-21, 21-19

Tom Maassen mocht de wisselbeker mee naar huis nemen en houden.

Klasse A dubbel:

Er deden 6 teams mee in 2 poules van elk 3 teams. Ook hier plaatsen de eerste van elk poule zich al voor de halve finale. De andere teams speelden in de ¼ finale voor andere 2 plaatsen in de halve finale. De verliezers van de ¼ finale speelden om de 5e en 6e plek.

Klasse B enkel:

Hier werd gespeeld met 6 deelnemers in 2 poules. De winnaars van de 2 poules gingen ook meteen door naar de ½ finale. De andere deelnemers speelden in de ¼ finale voor de andere 2 plekken. De verliezers van de ¼ finale speelden ook hier voor de 5e en 6e plaats.

Klasse B dubbel:

Hieraan deden 5 teams mee en werd er gespeeld in een vijfkamp.
Uiteindelijk werd de ½ finale gespeeld,                                                                                                                                       Qianwen Li/Bas Beijer - Bennie Huiskamp/Arjan Houwers  21-13 / 21-9
Marielle van Versseveld/Henry van den Berg - Jos Heusschen/Christoph Clement 17-21 / 21-12 / 22-20

De finale leverde hier een verrassende uitslag op, dit in een spannende wedstrijd
Qianwen Li/Bas Beijer - Mariëlle  van Versseveld/ Henry van den Berg 17-21 / 21-12 / 13-21

Klasse C/D enkel:

Door te weinig opgaves bij zowel de C als D klasse, zijn deze samengevoegd. Er werd gespeeld in 3 poules van elk 3 deelnemers. De 1/2 finale was als volgt.
Hester Straver - Remco van Maanen 9-21
Brigitte Sticker - Ruud van Aard 21 -11

Door de uitslag van de halve finale werd de finale  een DIOS aangelegenheid.
Brigitte Sticker - Remco Van Maanen 12-21 / 9-21

Klasse C/D dubbel:

Ook hier bij de dubbel zijn de 2 klassen samengevoegd. Er werd hier gespeeld in 2 poules met elk 4 teams. In de halve finale speelden de volgende teams.
Jan Boelhouwer/Sandra Reijnders - Remco van Maanen/Brigitte Sticker 14-21 / 21-15 / 21-5
Hans ter Beek/Hans van Egmond - Wim Lubbers/Edwin Mateman 16-21 / 17-21

De finale was een spannende wedstrijd welke in 3 sets gespeeld werd.
Jan Boelhouwer/Sandra Reijnders - Wim Lubbers/Edwin Mateman 13-21 / 21-10 / 21-15

Onderstaand vind u een paar filmpjes (met dank aan Tom Maassen).