Verslag NK Enkel 2023

Geplaatst:

Verslag NK Enkel 2023

Op 13 mei j.l. is het NK enkel gespeeld op een mooie centrale plek, sporthal Oost in Veenendaal. In de mooie ruime hal, centraal in Nederland gelegen waren 34 deelnemers verdeeld over een A-, B- en gecombineerde C-D klasse gedurende de gehele dag actief. ’s Morgens startend met de voorrondes, daarna tussenrondes naar de kwartfinales. Waar in het verleden verliezers snel klaar waren was nu gekozen ook te spelen voor de plekken 5 t/m 14 zoals in de C-D klasse. Aan het einde van de dag had iedereen minimaal 7 wedstrijden gespeeld.

Het werd een heel mooi toernooi, sportief en zonder een wanklank naar volle tevredenheid afgerond. Veel spannende wedstrijden, met name in de halve finales en finales was er een flinke strijd te zien. En aan het eind van de dag met toch een paar verrassende winnaars.

Allereerst de A-klasse. De top van Nederland was ruim aanwezig. Een oud-kampioen die na jaren weer een keer mee deed in de persoon van Tom Groot Kormelink en misschien nog wel verrassender en oud-kampioen die dit jaar de titel weer greep. Paul Sommers won de halve finale van de gedoodverfde favoriet Tom Maassen en was in de finale te sterk voor de jeugdige Brian Willems. De opvolging van de oudere garde dient zich al aan. Tom Maassen won wel de wedstrijd om plaats 3 en 4 en ging zo naar huis met nog niet eerder behaalde beker, n.m. een derde plek.

In de B-klasse stonden 2 debutanten met een wildcard in de finale. Renzo den Bekker en Bart Vennekes lieten zien niet voor niets de wildcard te hebben gekregen. Waar Renzo het in de halve finale nog lastig had tegen Christelle was hij in de finale oppermachtig. De strijd om de 3e plaats werd behaald door good old Edward van den Heuvel.

In de C-klasse deden 14 spelers mee en naar voorrondes, tussenrondes, kwart finales en halve finales werd de finale gespeeld tussen Harry Veerbeek en Davy van de Vorst. Een slopende finale, niet zozeer door het flitsende spel maar meer omdat geen van beiden een fout wilde maken. Het was uiteindelijk Harry die aan het langste eind trok en de beslissende game met 21 – 19 te winnen. Verrassend maar niet minder verdiend de 3e plek van Lieke Puijn (de absolute youngster van alle deelnemers) die de 3e plaats bereikte. Een extra pluim omdat ze niet geheel blessure vrij was.

Al met al een zeer geslaagd toernooi. Als we al een minpuntje kunnen benoemen is het dat na de corona periode we vooral weinig aanmeldingen hebben in de D-klasse.

Janine Harbers, Hans en Doortje te Beek worden nog bedankt voor het bijhouden van de standen en wedstrijdleiding en uiteraard ook WSV Dragonder voor het opstellen van de velden e.d.

 

Bennie Huiskamp