Verslag NK Enkel op 13 april 2024 in Veenendaal

Geplaatst:

Verslag NK Enkel op 13 april 2024 in Veenendaal

Het NK enkel 2024 zit er weer op. Afgelopen zaterdag 13 april is het toernooi weer gespeeld in Sporthal Oost in Veenendaal. Om 9:30 uur werd er op tijd begonnen met 26 deelnemers. Er werd gespeeld in 3 klassen, A, B en C klasse. Het toernooi verliep verder vlekkeloos en de finales werden al een half uur eerder gespeeld dan gepland.

A klasse
In de A klasse was er 1 poule met 6 spelers. De 2 beste spelers gingen meteen door naar de halve finale, de andere spelers speelden in een tussenronde voor de andere 2 plaatsen in de halve finale. De verliezers hiervan speelden om de plaats 5 en 6.
Paul Sommers was in de voorronde, 1/2 finale en finale een klasse apart en won dan ook overtuigend, net als vorig jaar het toernooi bij de A spelers. In de halve finale was er nog een spannende strijd tussen Gert Eeltink en Roland Halekor. In de poule wedstrijd werd er nog gewonnen door Gert maar in de ½ finale, naar een langdurige strijd en in 3 sets ging  de overwinning naar Roland.

De finale werd gespeeld tussen Paul Sommers en Roland Halekor. Deze werd gewonnen door Paul Sommers.                             
Om de 3e en 4e plaats werd gespeeld door Gert Jan Enzlin en Gert Eeltink. Hier was de winnaar Gert Jan Enzlin.                                              Om de plaats 5 en 6 werd er gespeeld door Qianwen Li en Koen Kerren door opgave van Qianwen Li ging de overwinning naar Koen Kerren.

Winnaar poule A - Paul Sommers

Winnaar poule A - Paul Sommers             2e poule A - Roland Halekor          3e poule A - Gert Jan Enzlin

B Klasse
In de B klasse werd gespeeld in 2 poules met elk 4 spelers. Jammer genoeg meldde Jos Heusschen (door ziekte) een dag voor het toernooi af. Hierdoor werd er in 1 poule met 3 spelers gespeeld, hierna volgde de ¼ finale, de ½ finale en de finale. De halve finales hier waren beiden in 3 sets, waarbij de conditie van de spelers waarschijnlijk de doorslag gaf.

De finale werd uiteindelijk gespeeld tussen Harry Veerbeek en Davy van der Vorst, de winnaar werd Davy van der Vorst.                               Om de 3e en 4e plaats werd gestreden door Christophe Clement en Henry van der Berg, de winnaar werd Christophe Clement .                 In de poule voor de plaatsen 5-8 was de uitslag als volgt:
- 5e plaats Bas Beijer  
- 6e plaats Arjan Houwers
-
7e plaats Ashot Mkhitarjan