WSV-Apeldoorn Team-Battles

Geplaatst:

WSV-Apeldoorn Team-Battles

Onze eerste versie van de WSV-Apeldoorn Team-Battles zit er op.
In totaal hebben 20 teams drie dagen lang gestreden om een zo hoog mogelijke klassering. Na 18 wedstrijden op de eerste twee speeldagen was de totaalstand bepalend voor een plaats in de TOP Divisie (eerste 10 teams) of in de EERSTE Divisie.Op de finaledag speelden de teams binnen hun Divisie tweemaal een vijf-kamp, dus bij elkaar weer acht wedstrijden. De behaalde punten werden bij elkaar geteld, waarna bekend was hoe de finalewedstrijden er uit zouden zien.

Eerst werden in beide Divisies de wedstrijden gespeeld om de 3e/4e, 5e/6e, 7e/8e en 9e/10e plaats.
Aansluitend in beide Divisies de échte finale om de 1e of 2e plaats. Het werden twee spannende wedstrijden, gespeeld onder toeziend oog van nagenoeg alle deelnemers. Leuk om te zien dat de tribunes gevuld waren.

In de EERSTE divisie speelde ‘WIE-1’, een team van Wijhe, tegen ‘De Drie Musketiers’ van WSV-Apeldoorn. In de TOP Divisie speelden de teams, die op voorhand al tot de favorieten waren gebombardeerd. Team ‘Moan’ uit Gendt moest het opnemen tegen De Leanders van ‘DDTC Deventer’. Goed om te zien dat Annie Goedhart weer mee kon doen, nadat ze 7 weken geleden werd uitgeschakeld door een nare val met de fiets.
In beide finales ging het er spannend aan toe, maar uiteindelijk ging de winst in beide Divisies naar de IJsselsteden Deventer en Wijhe. Langs deze weg nog van harte gefeliciteerd.
Na het opruimen en douchen werden in de kantine van WSV de prijzen uitgereikt. De nummers 1, 2 en 3 in beide Divisies kregen een kleine bokaal, die wellicht een plekje krijgt in het clubhuis of prijzenkast van de vereniging. De nummers één in beide Divisies ontvingen daarnaast ieder een Straatje Staatsloten. Het is natuurlijk even afwachten of het iets wordt, maar met een beetje geluk kan de opbrengst verdeeld worden onder de spelers die deel uitmaakten van het winnende team.

TOP-divisie:
Kampioen_TOP  2e_TOP  3e_TOP

Eerste divisie:
kampioen_Eerste  2e_Eerste

De organisatie kijkt terug op een heel leuke driedaagse met spannende wedstrijden. Ook de nieuwe manier van het bijhouden van de uitslagen en het feit dat daardoor niemand hoefde te tellen werd goed ontvangen. De spelers dienden de wedstrijduitslag zelf in te vullen op een formulier bij de baan. De wedstrijdleiding maakte daar na iedere speelronde een foto van en kon daarmee makkelijk de uitslagen verwerken. Ook het feit dat een team uit meer dan twee spelers kon bestaan, is goed bevallen.
Leen Serano van DTTC Deventer bedankte na de prijsuitreiking de organisatie en beklemtoonde dat deze Team-Battles volgend jaar weer op de kalender moeten. Wij gaan dat zeker doen en kijken nu al weer uit naar de tweede versie van onze Team-Battles.

Namens de organisatie,
Hans Heins

Klik hier voor de complete eindstand